! ! BajuLusuhSeluarTampal: perempuan vs lelaki : peraturan bola sepak

Pages

Saturday, July 30, 2011

perempuan vs lelaki : peraturan bola sepak

aku bangun di pagi sabtu tiba-tiba terkejut apakah sudah jadi dengan dunia, kenapa hari sabtu ramai pulak post entri, adakah ini satu penipuan...

balik kepada tajuk

malaysia kalah dah, jadi cerita pasal bola akan senyap sekejap. tapi bila pasukan malaysia main, semua orang sibuk cakap pasal bola walaupun sebelum ni tak pernah nak amek tau pun pasal sukan tu. alaa, macam earth hour la, tak pernah pun sebelum ni nak jaga alam semulajadi. tapi bila earth hour bukan main sibuk promote kat facebook / twitter bagai...

kat bawah aku letak 4 peraturan bola sepak yang lelaki sangka perempuan tak tahu atau tak paham. jadi wahai perempuan, adakah pertuduhan ini benar atau sebenarnya korang buat-buat tak tahu je... 

ini bukan nak terangkan pasal peraturan tau... kalau aku terangkan, nanti korang tau, mana boleh.....

1.offside
benda ni lelaki biasanya tahu dengan teramat sangat tapi perempuan yang tak minat bola biasanya tak paham apakebenda la offside offside ni.....

2.advantage
ada jugak yang tak paham apa tu peraturan advantage, lepas tu pekik-pekik "woi ref, apahal tak tiup wisel, foul kot tackle tadi tu....!! ai mencik la kat ref ni..!"

3.handball, tapi tak foul
ada keadaan/posisi bila bola kena tangan, tapi tak perlu disalahkan. bukan semua handball adalah jenayah tau..

4.dropped ball
ref jatuhkan bola, lepas tu kena pandai-pandai la rebut. dah macam basketball la pulak...

jadi, berapa banyak korang punya skor? ada full mark? aku tak rasa salah pun kalau satu pun dari peraturan-peraturan kat atas ni korang tak tahu. berdosakah tak amek tahu pasal bola sepak?

ini bukan bola untuk bola sepak. credit.

1 komen komen oltromen:

sleeping_maniac90 said...

ak xmnt bola..
so mmg xtau hahaha

Post a Comment