! ! BajuLusuhSeluarTampal: ko ada perasaan ?!

Pages

Monday, March 14, 2011

ko ada perasaan ?!



susah nak cakap pasal perasaan, serius susah.... bila cakap sikit ko ni terlebih berperasaan, terus emo.

eh, bukan ke emo tu tanda terlebih perasaan.....??

tapi ada orang memang takde perasaan, ko maki dia sampai basah muka dia dgn air liur ko pun, belum tentu dia ada perasaan...tapi kali ni aku cuma boleh bahagikan korang kepada dua parti politik. parti lelaki dan parti perempuan.. 

bukan apa, selalu memang lelaki akan cakap "perempuan kuat emo...rilek sudah..~"

dan perempuan selalu pulak cakap "lelaki perangai macam haram, takde perasaan langsung ke? tak sedar ke perubahan kat diri ai ni...ai susah payah tarik perhatian yu, yu buat bodo je....ke yu memang bodo sampai tak nampak ai buat apa untuk yu... mencik! mencik! menciiikkkkk!!!"

hehehehhe, tengok beza panjang ayat lelaki dgn ayat perempuan...

tak payah bebel banyak-banyak la napi oi...

korang pilih la dari tiga graf kat bawah, mana yang korang rasa betul, sila pilih sambil tidak bersikap seksis...

graf 1, betul ke p'puan sebenarnye emo terlebih?

graf 2, atau lelaki je yang tak reti nak ada perasaan?

graf 3, atau dunia sebenarnya macam ni...






96 komen komen oltromen:

Naz said...
This comment has been removed by the author.
Naz said...

rasanya nak pilih graf nombor 1 tu.

reason : bukannya semua lelaki takde perasaan. setengah tu ada perasaan tapi dia buat bodoh je sebab tu attitude lelaki. lelaki suka menunjukkan keselambaan. macam kucing jantan la. try tengok kucing jantan. diorang selamba je kan? berbeza dengan kucing betina. kalau lelaki emo terlebih, orang di sekitar dia akan kutuk dia dengan alasan ''mana la kejantanan lelaki ni?''

cik ungu said...

kau rasa aku de perasaan tak?

aku rasa aku ade perasaan, tapi kurang.

kesian.

sicomot-comel said...

graf 1 mungkin..
sape kate lelaki takde perasaan..?
lelaki ade perasaan tp dorang jenis cool aje.
law xde perasaan,mcm mne leh jatuh cinta bagai..

Violet Blue said...

alaaa~
same jek..
laki pompuan meter emo tuh same jek..

p/s: aku glak guling2 mase bace ayat pompuan tuh.. reka ke btol tuh??

Alexandriana Alia said...

mana ada pempuan emo!!!

kotak said...

nk tambah 1 lagi graf. graf D. laki pon kkdg lebih emo dr pempuan. pempuan pon kkdg lebih takde perasaan dari laki. y penting..saling melengkapi. tak kesahlah sape emo,sape ok,sape tade perasaan. ikhlas....tu lebih elok.. ikhlas menerima y emo,ikhlas menerima y ok,ikhlas menerima y tade persaan. [pjg pulop komen nih]

Nadee Nadoo said...

perempuan memg emo tapi tak se'emo' lelaki ;D
hahaahhaha

KatekateKite said...

terimakasih sbb jengah KatekateKite!

ntahlah,kdg2 laki susah dijangka,mereka adakalanya emosi melebihi wanita. sampai tak boleh nak kawal perasaan. wanita tak dinafikan memang mempunyai perasaan yang melebih2.

cuma cara perasaan mereka yg melebih itu adalah berbeza. tetapi emosi tetap sama.

ape yg kite ckp nih? kite pon pening.huhu.

cik nurussalwa said...

haha.. xley la nak uat graf2 konklusi cmtu..
org berbeza2..
naseb masing2 la terjumpe yang emo, ok, or xde perasaan..

.:QIELA:. said...

hahahaha
rase nye lelaki yg pling kuat emo kot..
coz kebanyakan kwn2 laki sye majoriti nyer..
kuat emo..hahahaha

Aqeela LaEn :3 said...

graf dua ... kot .

Amalina Ali said...

entah la. susah nak cakap. lelaki dan perempuan ni sebenarnya sama je. cuma lelaki ni die tak emo. tapi die ego.

SYAFIQAH / S said...

graf 1 :)
btw,nice entry!
lelaki pun ada perasaan lah..cuma ego je mengatasi segalanya..hehe

aleen aiden said...

saye bangkanh d ctu ye hencek punya blog.pompuan bukannya emo slalu..slalunya kaum sejenis alin ni emo atas sebab2 tertentu ye yg kebanyakannya,pencetusnya adalah lelaki.eceh,da mcm pidato pulak dah...hu3

miss ontel said...

haha.wow.ad ta graf yg sma taraf?means laki n pompan tu emo sama n xde perasaan sma :)

PutriPelangi said...

hahahha . laki pompuan same je laa emo n xde perasaan dye . lain orang lain hati kann . :DD

cik mun said...

hahaha...sangat menarik

salemaziz said...

no3! sebab itu sangat stabil. haha

wani brahim said...

hahaha..suma org kuat emo..klau xde perasaan camne nk emo hehehe..so kurangknla perasaan mau berEmo^^

Mr.PinGu said...

lelaki emo biasanya = mak hayam.. opss hahha.. dadadadadaa..

kebiasannya lelaki lbh cool sb diorg ni mls nak tunjuk2.. ada yg kata ego.. tgok je sekeliling..

pompuan xsemua emo.. ada yg ok.. tp bila dh emo sgt (mcm ex awek aku) sgt2 la rimas.. itu xkena ini xkena..

Saza Infineez said...

errr...perempuan yg takde perasaan cam saye takde dalam graf ke?? hurmmm....

gadis kepastian said...

haha ntah la nak pilih y mana...lau tgk pd gk an kekakdng member2 gk kt gk xda perasaan ego tggi...dowg r kata....

. . . h u s n a . . . said...

haha... :) lelaki die ta emo, die ego.. :p

ezzaty harith said...

lelaki emo lg trok kot..haha :)

Lucu said...

laki memang xde perasaan. pompn lak kuat emo. hahaha
nice entry :)

namaku rahmat said...

racist.. hahaha mmg pun pompuan kuat emo.. x minat aku dok bawah penradbiran wanita, bukan kerana ego ea. tp kerana pengalaman lepas yang aku alami.

senydream said...

haha2!..graf ke tiga itu..;)

Wan Hafisah Collection's said...

rasa nak gelak bab2 graf tu. ekekke..
tgk mcm graf ekonomi naik turun inflasi!!

Iszati said...

sy pilih graf 1! hehe
pompuan yg ckp tu gedik dowh :p

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

Nur said...

biasalah tuh nama lagik pompuan..full of emotions..hahaha..

Dea said...

perasaan... fitrah lah tuh... nayurenya human.
imagine klu human tak de perasaaan....
zombie kali yer

kambeng.karbonat said...

aku rasa xleh nk d ukur guna graf ni,
sbb smua subjektif,xsemua org serupa,
macam aku ni,perasaan ada emo pon ada.(pujian ke ni)hahahaa

syakey said...

ahah. laki ada la prasaan,cuma diam diam ja.
pmpuan kan kecoh sket. -____-

huhu

.:rizaL:. said...

kambeng.karbonat:
Setuju ehehe

Aku benci manusia emo

Raja Nakal said...

JOM TENGOK VIDEO LAWAK COMFIRM KAMU GELAK X CAYA TENGOK!!! MEH LA TENGOK

NuR 'aQiLaH said...

yeahh! mmg graf ini yg gua cari cari.

Si DauN CeRi said...

huahuahuaaaa... siryes laki mmg sgt simple, mmg kdg2 mcm tade perasaan pon..


tp the fact is, they do have feelings too..because guys are humans just like us (bg pihak parti perempuan)


sy rs kaum adam ni x pandai sgt nak mengekspresikan perasaan dan emosinya, kalau ada pon, xbyk.. sbb fitrah kaum lelaki tu sedikit lebih kasar dan keras dr wanita.. sbb lelaki kan pelindung..betul x?


jd rasanya, kaum hawa tak perlu rs upset psl bnda ni.. ini sume fitrah kejadian tuhan.. wallahua'lam..

NuR 'aQiLaH said...

mohon share graf hehe :D

Cik Yana said...

Macam pernah baca je entry graf2 emo ni. Tapi kat belog sape eh?

Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

Odah + One = OdahOne said...

laki or gurl yg jahat????
LELAKI JAHAT WANITA PUN JAHAT!

MisS CikU said...

baru dpt bw setelah beban kurang ckit....kwaha4....
kena + 1 lg graf bru btl....hu4....
guy or girl sm ja....
kalu guy xdk perasaan girl emo....
kalu girl xdk perasaan guy emo....
hu4....lumrah r 2....
sy sokong kotak said n katekatekite said....

shafiqabdshukor said...

pergh.. best2...
cmtu graf die rupenye...

EZAN IDMA said...

laki bukan takde perasaan tp saje buat cool. baru macho. haha

wanacesh said...

graf no 1 kot betul sebab lelaki pon da prasaan cuma mereka melahirkan dgn cara yang lain,,kalo pompuan suka potpet,,kalo laki suka npk cool,,tapi penuh dengan tindakan =)

zaty luvlianncezzz said...

lelaki xsuke bnda remeh temeh..
pmpuan lak x ley clap sket pn

Ok come visit my blog
Yg menariknya~~~
zaty luvlianncezz dh da fb!!

→cik mOmey← said...

ok..i pilih graf no 3..adil 0kay.. :) heee

lady dayana. said...

hmm myb graf num 1 kot.haha. laki pun emo lah tp dorg tak suka tunjuk. sbb tu kdg2 mcm takde prasaan langsung. n perempuan plak suka fikir lebih2. huhu

Piah Becok said...

graf paling jujur penah den tengok. mesti la graf no 1.. tipu la lelaki tader perasaan, tak emo.. kalu xde perasaan, itu robot namenye..

PReDicToR said...

yg ketiga kot huahuahua

Eja GaNu said...

mmang sAh yg ke 3 wakakaka

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Apekah nie yang TERABEKKK untuk cintabungablogspot?? Tolong bg pendapat & kate² semangat pleaseeeee :(

qesah hatiku said...

hhhi NICE :)

Liyana Zahim said...

Pehh siap graf! Hahahaha~

zAza said...

hahaha...
lwk ah graf tuh..

asenye laen org laen graf kot..haha :D

ABU said...

keh keh keh ini pendapat aku sngt sokong..

CN said...

graf no.3 la :)

chegu abbas said...

mcm2...no....
indah tak selama-lamanya http://cheguabbas.blogspot.com/2011/06/indah-tapi-mengerikan.html

peep said...

graph 1 la bang.. haha :P

SyAE SyEa said...

sume graf suke..tgok keadaan :)

sakinah88 said...

sumer graf bergantung pada keadaan tapi overall graf 1 kot....kalau tak npe kuasa talak ada pada lelaki kan...sebab lelaki xkn bertindak ikut persaan....pndk kata emo xtentu pasal....hahahaha

Si Gadis Pipi said...

laki mmg suke buat2 cool haha..

CikAizA said...

ermm. no komen...
setiap manusia berfikir dengan cara yg berbeza....
they deserve to do and say whatever they like.. once u say benda tu salah.. ada org kata its ok, xper.. and sama macam sebaliknya...

about perasaan.. mmg jelas nyata malah terang lagi bersuluh perempuan itu sememangnya lebih beremosi..

hati lelaki ni besar.. dia mampu mengawal segalanya dengan baik atau sebaliknya dengan kelebihan akal serta egonya.. So x heranlah kalau banyak lelaki yang suka cover macho atau berlagak jantan.. tapi pada hakikatnya hatinya juga kadangkala berdarah kesedihan serta pilu...

apa2 pun depends on situation.. jika hati tu betul2 beriman pada ALLAH.. walau jantan macam mana sekali seorg lelaki tu, walau macam mana kerasnya hati seoreng perempuan tu.. ia bisa luntur cair.. kerana ALLAH Maha berkuasa dilangit dan dibumi.. once HIS say kun fa ya kun.. sekelip mata semuanya boleh terjadi tanpa perlu sebab yang munasabah...

ehhh.. td no komen... niterpanjang plak komen... heheheh.. sorry..:)

senyumSOYA said...

saling melengkapi? ^^!

Makhluk Hijau said...

hahahaha~ ade betolnye dan salah jgk :D

sha my heart said...

ramainya org komen..

kite pilih no 3.. haha~ itulah dunia

hudahassan ^^ said...

arh . kdg2 ade gak laki emo , pmpwn bese jek . hehe . :P

el-janna said...

ngaaaaaaaaaa xleh blahh wat graf lagi^^

Terbelog said...

graf 1
sebab aku laki haha

Ummi Atthiyah ILS said...

haha. sbnrnye sama rata je. non of the graph yg betul..

si macho said...

jap bg feeza macho ni pikir dye laki ke pempuan

ahahhaha :lari

syrupmasin said...

graf nomor 1 :D

sergeant keroro said...

graf 3, haha XD

taliff said...

hahahaha...aku suka graf tu, tapi aku xde perasaan ehh? wakakakaka

yana halim said...

ikut keadaan. kadang2 jadi emo...kadang2 jadi takde perasaan.

zati embong said...

lelaki sometimes emo gak.cume dia tnjuk dalam xde perasaan dia.berbelit2 ayat jat.hihi

dillaazman said...

no 3 kot...hehehhe!

Red Giant said...

Pmpuan Mmg Kuat Emo... Hahahahahhaa.......

batu baiduri said...

graf 1 kot.....memang xnafikan org pompuan emo, coz memang Tuhan dh tentukan mcm 2....tiap2 bulan pon emosi pompuan turun-naik.....n lelaki plak memang Tuhan dh tetapkan b'sikap cool, dats y lelaki diangkat sbgai ketua.....so, xyah nk gelak2 sape emo lebih sape xemo....klu same2 emo xhapening, klu same2 xemo pon xhapening jgk.....Tuhan dh jadikan mnusia ni sbaik2 kejadian......so, jdi p'soalan ke? juz pndapat aku je la......

kayrul-shah said...

salam kenal...aku pilih graf 3...sorang terlebih emo sorang lagi takde perasaan.

Cik Tetra said...

x semua perempuan emo..ade yg cool jugak..and utk lelaki pulak...bg saya la kan..kalau dia x suke kt perempuan tu ..mmg dia tunjuk cam xde perasaan..tp bile utk org yg dia sule..dia kan tunjukkan.. :)

cik Beskod said...

hahah kdg2 dua kali lima jer.. semua sama jer huhuhu bgi saya lah :)

ana raisya said...

2-2 sama je la..

Haruuta Chan said...

HAHA sokong sangat! xD

Top mAN said...

hahaha

.ShazaSulaiman. said...

hangat sambutan pasal graf ni ea . hee . sy pilih graf 1 :) sume org ade perasaan.kalo xde perasaan..anda bkn manusia :)

nairaariaa said...

he...slalunye graf ke3 tu betul..tapi ade jgk yg terbalik...lorhhh

Zulfahmi Abidin said...

bahahahha.aku stuju sgt dgn ko nie.^_^ bhahaha.^_^ prempuan mmg emo lebeh

Fathi Adha said...

setiap orang ada perasaan...kan.. cuma cara mengawal perasaan itulah yg menjadikan seseorang tak de perasaan...:)

ainaa said...

HAHAHA. no 1 kot. laki ade perasaan. tapi perasaan dia kat benda yang berlainan dengan perempuan. perempuan mesti emo pasal lelaki even beda remeh2, tapi lelaki emo pasal benda lain,kalau pasal perempuan pon, mesti yang betul2 serius . rasenyelahh. he ;p

missNick said...

aku pilih graf yang ke 3.....ala kadang2 ada gak laki yg emo lebih2 padahal benda takde apa pun...pendek kata ke panjang kata ke semua sama je la laki pmpuan pun hehe ;p

fara feroza said...

lelaki ade perasaan n kekadang lebih emo..tp saje2 wat mcam takde perasaan..tp dalam hati menangissssss..huhu..mengada..:)

isk ni rase nak lukis graf baru ni..haha
RYAN BENJAMIN

Suria said...

kalo yg kurang cerdik terjadi lah mcm dlm graf no.1,
kalo yg kurang kasih syg terjadi lah graf no.2
kalo masing² rasa bagus terjadi lah graf no.3

No.4 ado..?

hehe

fadzlynniza said...

bg alin. pmpuan more emo compare dengan laki. laki ni emo jgk just ta tnjuk. sbb dorg lelaki. bila emo sgt kang jd cm pmpuan pulak kan. tu la bezanya. so, emo2x lelaki ni sebenarnya cool selamba. hati sdih. tp cuba buat2x cool. hikhik. =)

lilypelangi said...

setiap manusia mesti ada perasaan tak kira laki ke perempuan~

Post a Comment