! ! BajuLusuhSeluarTampal: buka puasa lebih seronok bila tak ada nasi.

Pages

Sunday, August 21, 2011

buka puasa lebih seronok bila tak ada nasi.

dari kecik aku dah terbiasa dengan sejenis rutin buka puasa yang aku rasa sangat bes..... sangat sangat sangat bes sebab tak melibatkan nasi atau mee atau apa-apa makanan ruji...

dalam keluarga aku, makan malam dan buka puasa adalah dua benda berbeza. ya, makan malam tetap ada walaupun di bulan puasa... tapi aku lagi suka makan makanan buka puasa sampai kenyang dan tak perlu nak makan nasi lagi lepas tu...

apa yang aku perlu buat adalah makan beberapa kilo kuih yang dibeli untuk buka puasa.... dan aku rasa itu yang aku rindukan pasal makanan malaysia di bulan puasa..

tahu kenapa aku rasa benda ni sangat seronok? kalau makan nasi, dapat rasa nasi dah lauk, lepas tu kenyang.
kalau makan kuih, dapat rasa macam-macam jenis kuih....tak la rugi kat satu makanan je..

ramai pelik bila aku kata aku tak buka puasa dengan nasi... tapi aku rasa aku tak ketagih nasi pun.. sahur nanti boleh je nak makan nasi..

tak makan nasi, tak mati....


11 komen komen oltromen:

Puteri Biru said...

famili aku pun jenis makan buka puasa, dan makan jugak malam. tapi since dah bertahun kot layan life kat asrama. mmg nasik je pilihan yg ada untuk buka. dan sahur. huhu

ღ p!nk veLvet ღ said...

kilo kueh 2 yg plg taley blah, haha~

ummiarissa said...

tak boleh....makan nasi le...leh naik kilo-kilo macam saya...kuih manis-manis nanti kena penyakit...ha...baik awak makan nasi...ingatan ikhlas dari saya...waaa.....makan nasi lah...

fiqasaiful said...

jgn minum byk sgt kalo minum byk hmm mesti xleh nak mkn bnd lain dh...

cik ungu said...

style kau macam abang ipar aku.

adeq-bradeq eh?

missNick said...

wahhhhh berkilo2 tu makan kuih hahaha

Bui Junaidi said...

bui pulak kalau berbuka mesti makan nasi terus..lepas tu baru makan kuih-muih dan yg sewaktu dgnya..*_*

~MuMu~ said...

sy makan mende merepek dlu.. kengkadang makan eskrim..
kengkadang lupe trus makan nasik.. uahuahuahua

yusuflaili said...

Salam;
aku Makan apa saja janji halal dan perut kenyang..

liyana said...

same la dlm fmly sy pun buka puasa n makan malam adalah 2 perkara yg bbeza. bila masuk fmly mertua, buka puasa dgn nasik, mcm culture shock kejap, tp dh lame2 ok je :)

Anak Timur said...

buka makan sikit2 jer.. makan kueh pun ok..

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Post a Comment