! ! BajuLusuhSeluarTampal: tv menipu atau aku yang tak tahu?

Pages

Friday, September 9, 2011

tv menipu atau aku yang tak tahu?

semua orang tahu kan, babak minta maaf di hari raya... kalau kat tv, ada ibu bapa / atok nenek duduk kat kerusi... yang lain beratur nak minta maaf di pagi raya..

okeh....dah dapat bayangkan?

aku cuma nak cakap, aku tak pernah alami benda tu.... tak pernah pulak kena beratur...tak pernah ada yang tunggu dekat kerusi.. kami ada cara kami sendiri bila minta maaf di pagi raya.....

jadi?

aku yang memang tak pernah terdedah dengan benda tu atau tv yang tunjuk benda yang tak wujud? mohon penjelasan....

12 komen komen oltromen:

liyana said...

same la, kami sekeluarga pun x diajar cara minta maaf begitu

yusuflaili said...

Salam;
mungkin itu sekadar gambaran,lain orang lain cara bagi kami,ibubapa duduk dilantai yg sulung bersama isteri jika berkahwin dulu memohon maaf dgn ibubapa, lepas selesai ia duduk disebelah ibubapa kemudian diikuti anak kedua bergitulah sehingga anak yang bungsu disertai cucu2 dari yang tua sekali.

abghani said...

mmg ada cara mcm tu...contoh mcm kelauarga mertua aku..kena beratur anak sulung hingga cucu..15 minit baru habis...itu cara ikut protokol

whitecappuccino said...

biasa jgk mcm ni..anak2 beratur utk minta maaf..

ღ p!nk veLvet ღ said...

kitorg pon x penah camtu ... kitorg salam smbil berdiri je, pastu peluk2, dah!

tp ade gaq yg still buat camtu :)

yui92 said...

yup... still ada.. ramai ja kan yg buat macam yusuflaili komen tu? =p=p=p

alyrds said...

ader la...... dolu aku mase kecil² slalu buat camtu... di pagi raya lepas solat raya...semua berkumpul dan berbaris dari yang sulung ke bongsu utk salam mak ayah mintak maaf dan seterusnya.... siap dapat duit raya terus..........

rindunya mase tu..... sekarang susah sikit la nak buat camtu...

cik ungu said...

aku macamtu. smpai skrg.

selalunya anak yg sulung dulu mntk maaf kat parent.

entah.

biase je.

Ateeka Amer said...

Adik beradik bersusun, kenalah beratur macam nak naik bas

Cik Miera said...

hmm family saya mcm tu.. best. kami akan beratur ikut pangkat ayh/ mak dalam family :)

Ziela said...

ade2! family sy memg mcm tu.
mula dgn atuk dan nenek, kemudia, pak long hingga lah ucu..
ade gmbar kt blog sy http://petihatisaya.blogspot.com/2011/09/ragam-raya-pertama-anak-cucu-cicit.html

Anak Timur said...

mmg ada cara camni diamalkan... ada yg tak buat mcm tu..mmg rasa asing la...

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Post a Comment