! ! BajuLusuhSeluarTampal: aku nak tulis jugak pasal benda ni walaupun benda ni dah lama....

Pages

Monday, May 16, 2011

aku nak tulis jugak pasal benda ni walaupun benda ni dah lama....

ini internet,

ada banyak benda kat internet, dan banyak benda tu tak muncul tiba-tiba. ada orang tulis, ada orang yang amek foto tu, ada orang lukis gambar tu. tak kisah la gambar tu buruk ke, lukis guna Paint je ke... benda tu bukan milik kita, jom la kita jadi bermoral sikit, kalau dah amek satu benda tu lepas tu letak kat blog, bagi la backlink. bukan susah sangat pun...

aku sedih jugak la tengok orang amek sesuka hati, macam benda tu dia punya. lepas tu, sebab benda menarik yang diletak kat blog tu la, orang datang blog, lepas tu dapat duit sebab iklan. sekarang boleh tanya diri sendiri, halal ke duit iklan tu ?


Original work by Caldy and Rosscott.

satu lagi nak sama-sama beringat, kalau jumpa gambar kat google, takde makna langsung bila kita letak ayat macam ni : "gambar jumpa kat google...." atau "aku jumpa kat google, aku amek ah.."

google tak memiliki gambar atau video yang ada kat google, siap ada bagitau kan, "This image may be subject to copyright."

memang senang nak amek sesuatu dari internet, walaupun senang, tak semestinya tu cara yang betul. aku rasa korang pun tak suka bila ada orang copy bulat-bulat je apa yang korang tulis kat blog, lepas tu publish kat tempat lain....

4 komen komen oltromen:

Piah Becok said...

betul. tapi... selalu gk aku tulis amik dr gugel semata. haih, kene godek balik amik kat mana..

terbaru:
1. GUA TAU GUA EMSEM BILE PAKAI SPEK jangan.jeles.okeh
2. WOI MAKAN LA... GUA SUAP NI.
3. Budak Celup 22
4. JAHATNYA KAMU!!

K.R Paranga said...

Hello im Ken.
I once dream to meeI t the world. Now I have the key,I mean the way to fulfill it--through BLOGGING(hehe, Im so ambitious). I want to create friends,exchange comments and share ideas. hehe.well I hope its possible for me. Well, I am inviting you to my blog, visit it and follow it.http://yellowsplat.blogspot.com Well people said FOLLOWING blog is another way to connect friends.hehe. So then, I am inviting you so..hehe. Please, help me make my dream a possible. I want a friend.and It starts at you!nice meeting you=D see u around!

null said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku ambik ja gambar kat google :)

Post a Comment