! ! BajuLusuhSeluarTampal: rebiu puding.

Pages

Monday, May 16, 2011

rebiu puding.

orang lain suka buat review movie kat blog. aku biasanya memang tak baca review yang ditulis kat blog, sebab banyak lagi tempat lain yang memang dibuat untuk review movie, baik aku baca kat imdb.com atau rottentomatoes.com

"review" dalam bahasa melayu = rebiu

sebab takde orang buat rebiu puding, jadi aku nak buat la. penat kot aku amek gambar benda ni, kalau tak buat rebiu puding ni, rasa nak berbaloi la plak kan tertonggeng-tonggeng amek gambar. bajet dah macam fotografer sepenuh masa plak.

puding yang aku nak cerita ni bukan yang jenis masak kat dapur, tapi boleh beli dalam bekas-bekas plastik secara murahan kat depan pintu pagar sekolah dari penjaja yang hanya tahu mengaut keuntungan dengan cara menjual makanan tidak berkhasiat kat budak-budak sekolah.

rasa pulak tidak hebat, ok la....

harga : RM 2.68 untuk seketul kecik ni. 70 gram dalam satu cawan kecik ni....

aku jumpa kat satu kedai barang-barang asia, kat bamberg.


tapi aku beli jugak sebab puding ni diimport dari malaysia, gile rindu aku dengan malaysia, asal nampak je barang made in malaysia, aku terus nak beli. siap ada cop halal jakim lagi tu...

bukan senang rupanya jadi satu-satunya orang malaysia kat bandar ni.

2 komen komen oltromen:

cik ungu said...

aku ahli fanclub puding mango yang ade aloevera petak2 tu.

bapak khayal gile geget mende alah tu.

ahh...

aesh came said...

hehe mmg best pudding~ x pernah pulak nmpak pudding nenas nih kt kedai..

Post a Comment