! ! BajuLusuhSeluarTampal: dilema setiap pasangan

Pages

Monday, May 23, 2011

dilema setiap pasangan



lelaki yang dah kawen atau para boyfriend selalu kena tujah dengan benda ni.

anniversary

bagi mereka yang suka versi bahasa kebangsaan, orang panggil ni "hari ulang tahun".

dan para wanita suka mengingatkan lelaki mereka, "jangan lupa anniversary kita tau yang, kalau u lupa, i terjun dari KB mall". nampak, biasanya cara mengingatkan yang digunakan biasanya dicucuk dengan ugutan ganas tahap super saiya.

lelaki tak reply "peringatan" ni, biasanya diam je.... mampu mengeluh dalam hati je. kang mengeluh depan-depan pasangan, macam-macam peringatan tambahan pulak dapat.

"eh, mengeluh pulak, kalau macam ni u kena bawak i makan kek secret recipe, ikea meatballs, nasi lemak antarabangsa masa anniversary kita. kalau u lupa jugak, i post video kat youtube masa i nak terjun KB mall...!!"

ramai akan cakap, ada banyak lagi hari patut diingati selain dari anniversary ni. contoh-contoh adalah seperti berikut:

hari kanser lutut sedunia
hari yang ada earth hour tu
hari yang ada megasale
hari maharaja lawak singkirkan amir

tapi aku rasa jawapan aku ni ramai akan setuju. kalau terlupa hari anniversary, aku tak heran la, benda tu bukan benda pelik. tapi adalah sangat pelik kalau ada orang lupa hari raya.
janganlah rasa anniversary tu maha penting, hari raya lagi penting weyh....


entri ni ditulis sambil dengar lagu ni kat youtube. serius sedap, dengar sekali rasa nak dengar lagi sejam, lepas dengar sejam, rasa comel macam kucing.

3 komen komen oltromen:

ujee said...

tipikal wanita melayu terakhir mmg mcm tu....
dulu seblm kawen aku selalu nak hari2 yg diingati msti disambut dgn penuh kasih syg bersama keluarga...tp x yah tunggu anivesari pun rasa kasih syg tu bleh disambut tanpa perlu tunggu hari2 yg sepatutnye....kan?

hahahhaaha...hari maharaja lawak singkirkan amir...mmg x leh blah!

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! ade ke owg lupe ari raye? :p

SuhailaSyahida said...

hahaha..sengal...

Post a Comment