! ! BajuLusuhSeluarTampal: pasal entri yang lepas :

Pages

Friday, April 22, 2011

pasal entri yang lepas :


aku cuma on sarcasm je, aku dah cuba sedaya upaya nak bersikap sarkastik... kali ni aku cakap terus-terang je...


lecture = kuliah


lecturer = pensyarah

sebabnya dah slalu sgt aku dgr student U sebut perkataan "lecture" tapi maksudkan "lecturer". rasa kesian pun ada.

"lecture aku hari ni emo gile dowh, ada ke dia suruh aku guling-guling atas lantai sebab aku kentut dalam cafe tadi...macam siot!"

"lecture mana ni? kalau yang botak tu memang perangai dia macam zirafah sket...aku lagi suka ponteng je kelas dia."

sebenarnya, menjadi bodoh adalah hak asasi masing-masing. kita tak boleh paksa orang jadi pandai... tapi kalau dah masuk U pun tak reti nak bezakan "lecture" dengan "lecturer", aku rasa tak layak la nak masuk U.


gambar sekadar hiasan, hakmilik diri sendiri
oh, lama jugak rupanya tak tulis kat blog sendiri. konon-konon sibuk la jadi buat praktikel, kerja sampai 11 jam sehari lepas tu balik rumah rasa nak tido je...

4 komen komen oltromen:

ayuebasri said...

hehe...ape boleh buat...xfaham tapi buat2 faham plus assume org lain xtau lecture & lecturer berlainan maksud...so sad~ :P

Pokok said...

INGAT DAH MASUK DAH PANDAI LAH TU.. SEBAB TU SEBUT PUN MAIN HENYAK SEMACAM JER..

NuR 'aQiLaH said...

boleh wat entry ke3?
tak paham jugak -_-"

Alexandriana Alia said...

hai Fuad Rahiman. :p

Post a Comment