! ! BajuLusuhSeluarTampal: aku raya awal sehari dari korang, hehe...

Pages

Tuesday, November 16, 2010

aku raya awal sehari dari korang, hehe...

hari ni dah hari raya korban kat sini. skali aku lupa la plak format solat hari raya kat sini, lain la pulak, sebab kat sini aku solat kat masjid org turki. macam biasa la, khutbah sepatah haram tak paham, semua dalam bahasa turki. 

takbir raya tak macam biasa, dah lain banyak, gile simple punye.

tapi macam tahun lepas, benda ni jugak yang paling bes. manisan turki free bila nak keluar dari masjid. sedap sampai menjilat jari, tak tipu woo... yang putih-putih tu gula halus, mesti melekat kat jari kan..

kepada sape-sape nak buat korban kat sini, harga lebih kurang RM 600 untuk satu bahagian lembu. hahaha, aku takde duit banyak, maap ye..

*nom nom nom* (i doubt that everyone will understand this)

hari ni nama je raya, tapi takde cuti. jap lagi dah nak kne pegi kelas, tapi seriously aku rase nak ponteng sebab hari ni 1st day salji turun, susah gle nak berjalan... aku memang bukan die-hard-fan kepada salji.

Id mubarak! Bayram mübarek olsün!
Eid Mubarak, have a blessed festive season.

6 komen komen oltromen:

cik ungu said...

slamat beraye orang jaoh! ;)

-ini diary saye- said...

selamat hari raya.. :)

dolat said...

weih aku baru nak masak rendang ni.

chuu said...

awal2 lg dah raya.,

~qiFFara~ said...

mcm best je duk kt perantauan ni..wah..teringin nk main salji!!

tupaikecik said...

nom nom nom.......!!!! yey~ sy nampak y itu je dlm entry nih!!!!!

Post a Comment