! ! BajuLusuhSeluarTampal: bahu tercabut atau tercabut bahu

Pages

Friday, November 7, 2008

bahu tercabut atau tercabut bahu

Photobucket

assalamualaikum..

sebenarnya aku nak gi jogging kat tasik petang ni, tapi sebab rasa mcm dah lewat sgt je jadi aku pun [decide] untuk mulakan blog ni. haha, aku sendiri tak percaya aku mulakan blog, dah lama nak tapi dah lama juga kemalasan wat aku tak wat jugak blog ni. mungkin sebab cuti 4 hari ni dan [shiny beautiful thing] ni wat aku bersemangat nak mulakan blog. hehe, ada sebab aku ske [jogging]. ada kaitan dgn bahu aku.

maka bermulalah kisah sedih aku ni, bahu aku dah [dislocated] 9 kali. tau ke apa tu [shoulder dislocation], mesti tau kot [as its name suggests]. sakit tau benda ni, [first time] kena aku jerit sekuat ati lantak la bagi satu dunia dengar. mase tu aku tgh men badminton dgn adik aku, pastu dapat la peluang nak [smash] bulu tangkis tu sekuat ati. sekali aku [smash], bulu tangkis tu kuar [court], raket tercampak atas lantai, bahu kanan aku plak dah terkebawah.

aku pun jerit pastu camne ntah bleh teringat satu drama [english] ni yang tunjuk camne nak masukkan balik bahu yg tercabut. aku wat je la, masuk tapi sakit gle masa masukkan tu. tu la [first time] aku punya bahu tercabut. [somehow doctors call "dislocation" as disco]

tapi sebab aku degil jugak untuk wat pape dgn bahu aku, aku biar je. tak serik2 men badminton lagi lepas tu. jadi aku kne la lagi 7 kali [shoulder dislocation], ada sebab men badminton, ada sebab terjatuh, sapu sampah, tido meniarap pun kne jugak. jadi dah lepas 7 kali kne pun aku dah tak bleh tahan sakit, [right arm] aku kne sentiasa dipegang tangan kanan, klu tak nnt sakit.

aku pun pegi la hospital, HUKM je. kuar masuk hospital tu, [appointment], fisioterapi yang bosan. sume dalam setahun stengah. kadang2 terpaksa ponteng kelas jugak sebab gi hospital. selama aku gi hospital setahun stengah tu, tak pnah skali pun aku kne [shoulder dislocation] tu lagi. pastu doktor tu pun kata aku dah takyah datang hospital lagi.

ukup-cukup je seminggu aku "dilepaskan" dari hospital, aku punya bahu tercabut balik sebab men badminton, tu la degil sgt. terpaksa la aku gi hospital lagi dan kne bersara dari badminton, huu...mak aku dah tak bagi.

Gi hospital tak bes tau ble sorg2 je, bosan gle...

cite ni slalu sgt org tanye kat aku sampai pnat dah aku nak cite blek sume dari mula.

3 komen komen oltromen:

natasha said...

hoheh.. kasihan..

aM said...

pekata ko maen chess??kalo ko maen chess bahu disco jugak akue tataw lah ap nak cakap..muahahahaa..btw my old friend. pe cite weyy...lama x kontek hangpa..huhuhuuu

cheers!

miss ladies said...

wow! gyle betul laa.. naseb baek wktu smash tuh, tak terikut sekali terbang dengan bulu tangkis.. hihihi.. ouh awak degil ye.. kehkeh

Post a Comment