! ! BajuLusuhSeluarTampal: kita semua ada kawan yang kita hilang.

Pages

Thursday, February 16, 2012

kita semua ada kawan yang kita hilang.

sepanjang hidup aku yang pendek ni, ada je kawan-kawan yang aku hilang... stress bila pikir balik kawan-kawan yang dulu kau rapat gila, sekarang dah macam orang asing.. tapi bukan salah aku pun, jadi tak payah nak stress lebih-lebih..

ada kawan yang masa kecik kami main tiap-tiap hari. serius, tiap-tiap hari. ye la, budak-budak kan... tapi dia pergi sudan masa umur dia 11 tahun untuk melanjutkan pelajaran... hamekkau!, sudan...aku tak pasti kenapa mesti sudan... sekarang dia dah grad dari al-azhar, mesir. aku jumpa dia pun paling banyak setahun sekali..

itu ok lagi, jumpa la jugak kan.. ada kawan yang aku hilang sebab dia pindah sekolah lain, aku pindah sekolah lain... dulu, habis-habisan aku dengar masalah kau, rahsia kau, pastu kita hilang macam tu je.. aku sedih aku hilang kau, aku harap kau sedih jugak.

aku ada ramai kawan yang cerita rahsia terdalam diaorang... tapi aku sedih sebab lepas kita sama-sama lepasi masalah tu..aku tak dapat tengok diaorang teruskan hidup depan mata aku...mesti ada je sebab kenapa aku kena hilang kawan tu..

ada kawan yang dulu sanggup bercerita berjam-jam, last-last senyap macam tu je.. aku tak pasti aku ada buat salah ke apa? yang aku pasti, kita dah tak bercakap lagi..

aku rasa macam pelancong je dalam hidup beberapa manusia... ya, pelancong.

datang, lalui kehidupan tu sekejap, dan pergi. itu definisi pelancong ke dalam hidup manusia.

aku rasa tak sedap bila aku sedar aku ni sekadar jadi pelancong...rasa macam aku ni manusia yang pentingkan diri dan menghilang tak lama lepas tu..aku tak nak benda ni jadi lagi, aku nak kekal dalam persahabatan yang kekal sampai bila-bila.. kekal sampai tahap aku mendoakan kau dan kau mendoakan aku.

tolonglah bagitau yang bukan aku sorang je rasa macam ni... kalau ye memang aku sorang je, rasa nak campak diri sendiri..!

AKU RINDU BILIK LAMA AKU


16 komen komen oltromen:

Baiduri said...

pertemuan & perpisahan 2 adat...yg penting kita ikhlas dlm persahabatan....baru la dpt rasa pahit-manis kehidupan....hehe....

mirmashi94 said...

kita sume pelancong :) . hidup kat dunia nie sbg persinggahan je >> ade lam syllabus pai SPM lol . jd jgn pegi campak diri sdiri XP

farahpaen said...

susah nak ensure satu satu relationship tu last selamanya. :)

cik ungu said...

masa tadika kita baik dengan mariam.
lepas pindah, masuk darjah satu, kite baik ngan izati. mariam dah x jumpa.

bila darjah 4 kite baik ngan zaira, izati dah tak rapat sangat.
bile sekolah menengah kite baik ngan aiman. bila pindah, kite baik plak ngan anis.

bila kat matrix, kite jumpa kwn baru. bila masuk uni, kite jumpa kwn baru.

nAanti bila kerja, kita jumpa kawan baru.


kesimpulan: bukan kau sorg je rs camtu. semua rs mcmtu. tapi yang stay kontek dr kecik, smpai besar, n still jumpe gelak2, itulah kwn yg best.

sekian.

kotak said...

awak ade kawan. seorang kawan. yang takkan hilang kerana apa sbb sekali pon. awak boleh kongsi ape saja. cerita apa saja. rahsia sedalam mana pon. dan kawan awak ada disini.

Mak Wardah said...

Itu dah jadi kebiasaan

Awie Omar said...

Baru Folo sini. Menarik jugak blog ni. Keep blogging!
Jemput la singgah ke blog aku ni
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/10-karekter-kucing-peliharaan-bapak-aku.html

Puteri Biru said...

huhu. kawan menghilang sebab kawan tu dah tukar status kot. :p

IraBungaMelor said...

Adat berkawan. Ada macam2 jenis kawan yg kite jumpa dalam hidup nie. Kan?

IraBungaMelor said...

Adat berkawan. Ada macam2 jenis kawan yg kite jumpa dalam hidup nie. Kan?

myinfo-dotnet said...

semua orang akan rasa benda2 macam ni....ini proses normal dalam kehidupan kita sebagai manusia biasa....semakin lama hidup, semakin banyak benda2 yg indah dan pahit dalam hidup kita...jadikan semua tu sebagai kenangan yang tidak bisa diulang kembali....

Haris Khairuddin said...

adat la berkawan. asal jangan hilang kawan sebab tikam kawan dari belakang sudah la.. kita masing2 ada life tersendiri kan?

linglong said...

semua orang akan merasa juga...:)

Reen Tart Nenas said...

bilik ini lagi cun dari bilik kelamin saye. hehehe

Noor™ said...

dah beberapa kali juga jadi yang mcm tersebut di atas. dan setiap kalinya..pedih.

Anak Timur said...

ingat la sahabat.. tak ada yang kekal kat dunia ni.. semua bersifat sementara.. pertemuan dan perpisahan itu semua ketentuan Allah.. dan jika Allah izin.. ko akan jumpa kawan2 ko lagi.. Inn Shaa Allah...

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Post a Comment