! ! BajuLusuhSeluarTampal: Isteri, terima kasih sekali lagi...

Pages

Friday, February 3, 2012

Isteri, terima kasih sekali lagi...

saat kami setuju untuk bernikah, kami tahu ini akan jadi satu perjalanan yang makin susah, kami tahu ini akan jadi lebih menyakitkan... bernikah dan tinggal berjauhan.. diselang-selikan dengan perjumpaan yang sangat menggembirakan, dan perpisahan yang sedih tahap tangkap syahdu...

disember yang lepas, isteri datang lagi... dia nak datang punya pasal, kemain aku kemas bilik, vakum dari karpet sampai ke siling.. kalau la bilik ni memang aku punya dan bukan sewa, dah lama aku cat bilik ni kaler hijau..

perasaan menunggu isteri di lapangan terbang adalah perasaan yang menekan jiwa raga aku, kau tahu betapa tension tengok orang lain keluar dari gate, tapi bini kau tak muncul-muncul... risau pun ada, entah-entah  tersalah naik flight tau tau je dah sampai Alaska...

tapi semua perasaan tu bertukar jadi bahagia bila dapat jumpa isteri yang dah lama tak jumpa...

ini kali pertama dia merasa musim sejuk, atau mengikut kamus drama korea, musim salju... geli pulak aku dengan perkataan musim salju.. baik aku lupakan je, guna musim sejuk lebih afdhal... kesian isteri sebab kena tahan musim sejuk, tapi takpe, dapat pengalaman orait la kan...

tak sampai satu hari isteri sampai negara Jermeni, esoknya dah pergi airport lagi sekali.. terbang ke pulau Ireland, negara penuh dengan kambing biri-biri..kesian isteri, tak hilang jetlag lagi dah kena bawak jalan-jalan...


muka bukan main gembira, tak sedar belakang ada tsunami, kena telan dengan ombak baru padan muka... ombak ganas punya, tak macam dalam cerita "Ombak Rindu" langsung..
Nampak batu-batu tu? tu bukan buatan manusia, seratus peratus semula jadi tanpa bahan tiruan, tapi bentuk hexagon, heptagon, pentagon dan segala gon gon yang ada... itu kat Giants Causeway, Ireland Utara.

credit to wikipedia user Chmee2

balik ke Jermeni, kami dah tak berjalan ke mana-mana, takde duit bai... siapa yang baik hati sangat nak hulur duit tu sila call aku...aku dengan rela hatinya ambil duit korang.. btw, kesian isteri sebab aku tak sediakan dapur, rugi gile takde dapur...rumah aku semester lepas ada dapur lengkap dengan oven lagi, semester ni masak guna rice cooker je.. camne ntah bini aku masak, lauk daging pun selamba je masak dalam rice cooker.

kesian jugak kat isteri sebab masa dia sebulan kat sini, aku tengah sibuk dengan projek Konstruktion, dan kena study untuk exam... sampai aku bawak isteri study sama-sama kat cafetaria..

aku suami yang takde menjanjikan kita akan buat photoshoot dengan photografer profesional masa kahwin haritu, tapi aku janjikan kita akan ada banyak gambar dari banyak tempat...sebanyak yang boleh, sejauh yang boleh.. sekarang sampai la masa untuk menempek gambar supaya kekal dalam internet ni...





sehari lepas gambar-gambar ni diambil, isteri pulang ke india, aku kembali ke rumah dan sedih sebab dah
takde orang nak sambut aku balik rumah,
takde siapa nak masakkan sedap-sedap,
takde orang untuk aku kacau selalu,
takde isteri untuk dipeluk.


okay, tak boleh tulis banyak-banyak lagi, kang aku syahdu sangat...*ambil winter jacket dia, peluk kuat-kuat*

ISTERI, SEMOGA KITA JUMPA LAGI.

If you're our grandkids reading this from the future, well, that's us back in January 2012, the very first of our anniversaries.

14 komen komen oltromen:

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ sweetnyer ... x sabar nak kawen, hikhik~~

:: Into The New World :: said...

semoga bahagia segingga ke anak cucu.
nampak comel je, mcm dalam novel plak :)
anyway, bila berjauhan baru kita akan menghargai setiap detik dgn pasangan kita kan ?

layar_lara said...

so sweet lah...:)

cik ungu said...

aghhh stresss stress!!


takleh jadi ni...

esok gak aku kena kawen.

esok!

cik bulan said...

haha..ungu dah jeles tahap gaban..haha

suwit sgt..hehehe..^^..kalo laki aku..dapo xde.megi lah tiap2 hari.jahahaha..:D

ezyra daniel said...

waaa sweet nye ahbunx n akk nie ^^

NI said...

post ini bukan shj pressure kpd mrk yg belum kahwin. tetapi juga membuatkan pasangan2 yg telah berkahwin dibebani dgn soalan "bile u nak tulis cmni utk i?"

T______T noi

Impiana Mayana said...

okay, ayat ni memang best !

"aku suami yang takde menjanjikan kita akan buat photoshoot dengan photografer profesional masa kahwin haritu, tapi aku janjikan kita akan ada banyak gambar dari banyak tempat...sebanyak yang boleh, sejauh yang boleh.."

semoga kalian bahagia hingga akhir hayat ye.. :D

NaDWaN said...

syahdu gila last2 tuh..doakan kbahagian kamu..:)

Liyana said...

smg bahagia hingga akhir hayat... sweet sgt entri ni :)

zazaw said...

lahaii sweet nya

Amalina Ali said...

alololooo... sweetnyaaaa... baik-baik nanti semut datang. =)

AzwanRamli said...

LOL.HAHA.sTRESS AKU.

Anak Timur said...

sweet la.. romantik tu.. caya la..

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Post a Comment