! ! BajuLusuhSeluarTampal: sindiket paling sukses kat malaysia

Pages

Thursday, January 6, 2011

sindiket paling sukses kat malaysia

aku tak dapat rasa hidup universiti macam kat malaysia. yang korang suka sebut sebagai campus life ke apa ntah tu... tapi aku sempat la masuk UiTM seksyen 17, duk sana 2 tahun stengah. boleh la kot nak kira aku dapat merasa campus life tuh...



sebabkan kitorg sume ni wajib duduk kolej kediaman, memang takde la yang merasa duduk umah sewa ke apa. satu je aku nak cakap pasal duduk dalam kolej ni....

duduk kat kolej ni adalah sindiket untuk buat korang tak reti masak. tak boleh ada dapur gas, dapur letrik, dapur paling stylo iaitu dapur arang pun tak bagi. peti ais pun tak boleh jugak. aku rasa memang saje la diaorg ni nak bagi pelajar U tak pandai masak.

pastu habes duit beli makanan setiap hari yang penuh dengan bahan perisa cap ajinomoto, kaya la pakcik ajinomoto kat jepun tu. ntah-ntah pakcik ajinomoto tu yang suruh kolej kediaman jangan bagi student masak, hahahahaha...

bukan ke bagus kalau muda-mudi [ hakhakhak ] macam kita sume tahu memasak walaupun sket. tak kesah la lelaki ke perempuan.
jom baca jawi, eh..ni arab la...


Ajinomoto kini mengeluarkan sekitar 33% daripada MSG di dunia, dengan hasil tahunan sebanyak AS$9.84 bilion = RM 30 180 000 000     =_="   kaya nak mampus! *

4 komen komen oltromen:

ujee said...

botak doh kepala kalo asik mkn ajinomoto!

Black_roses92 said...

MSG tu bukan elok sgt.. klw org kata penambah perasa, byk lg perencah laen ley guna.. hur..

Cik Miera Aziz said...

hahaaaa. btol btol. sbb duk hostel laaa rmai pmpn tak pndai msk skrg ;p

puteri biru said...

future hubby aku memasak tak guna Ajinomoto. *tetiba

Post a Comment