! ! BajuLusuhSeluarTampal: [ a test i desperately need to fail ]

Pages

Saturday, December 6, 2008

[ a test i desperately need to fail ]


Mungkin skarang aku dapat rasa perasaan sebenar kawan2 aku yang kne [repeat AS english exam]. Ketakutan yang tak hilang selagi tak tau [exam result] tu. Diaorg mesti lulus, klu tak lulus, maka tak terbang la ke jerman.

Aku lulus [exam] tu alhamdulillah. Tapi aku tgh berhadapan dgn situasi yg lebih kurg sama. Bezanya aku kne fail 1 test ni, klu aku tak fail, mungkin aku tak terbang ke jerman na’uzubillah. Tubercolosis test ni wat aku btul2 terkejut sbb stakat ni aku positif TB, tergoncang hati aku. Aku tak kesah sgt aku ada TB, aku kesah aku dapat terbang atau tak je. Kalau la aku tak dibenarkan terbang ke jerman, maka aku dah bersusah payah selama 2tahunsetengah yang lepas menghabiskan duit dari pembayar cukai sekurang2nya rm80,000. Bak kata dr. Bib...kursus yang aku dah amek selama 2tahunsetengah tu la yang paling mahal kat intec. Aku takut.

Dan mulai pagi tadi aku kne hantar [sample] kahak aku setiap pagi, termasuk pagi raya haji nnt. Klu aku punya [result] TB positif jugak, aku nak cari [2nd opinion] kat hospital kerajaan plak. Cuma masa aku makin suntuk, rabu aku dah kne balik shah alam untuk bersiap gi BTN kat sepang (yang sebenarnya dekat dengan rumah kedua keluarga aku). Dan rabu tu jugak la paling awal aku bleh dapat result [test] TB aku tu.

Malam tadi tido aku beberapa kali terbangun, mungkin sbb takut sgt dgn bnda ni, dah terbangun dgr plak anjing wat bunyi pelik2, mungkin skarang tgh musim mengawan kot. Klu sapa yang tak biasa duk kat sini, bunyi tu agak menakutkan sebab bunyi tu mcm dalam cite hantu buatan negara org putih.

2 komen komen oltromen:

aM said...

huhuhu.....sabar yah....

haziqah hanisah abdulah said...

askm hnfi..npe x gtau aku ko susect TB.
ish...risau lak aku.
ko g test kat several hosp la.. jgn rely on 1 hosp je..
btw,amboi3..bijak tol ko beli arm sling 2 yer??

Post a Comment